Over de auteur
Ik ben een mijnwerkerszoon, geboren in Gulpen in 1955. Nadat ik in 1973 naar Utrecht verhuisde om te studeren, ben ik altijd blijven terugkomen in Gulpen. Ik vind het heerlijk om daar samen met mijn vrouw te wandelen. De verbinding met mijn geboortedorp, gelegen in het midden van het Zuid-Limburgse Heuvelland is altijd sterk gebleven.
In 2008 kochten wij er een appartement, gelegen op de Kiebeukel, nog onwetend van het feit dat daar, schuin tegenover ons, de familie Hupperts de gehele negentiende eeuw had gewoond en dat ik daar later zo uitgebreid onderzoek naar zou gaan doen.
Internationaal actief, en in Gulpen
Voor mijn werk heb ik veel gereisd. Ik werkte dertien jaar bij ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib, waarvoor ik jaarlijks meerdere keren naar Zuid- en Midden-Amerika reisde. In 1993 stapte ik over naar het bedrijfsleven en ging werken bij het cosmeticabedrijf The Body Shop. Dit Engelse bedrijf was koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Na mijn vertrek bij The Body Shop in 1999, ben ik mij volledig gaan toeleggen op MVO, eerst als zelfstandige, later, als mede-eigenaar van het bedrijf The Terrace. Ik werkte onder andere voor de Gulpener Bierbrouwerij waar ik hielp het MVO- beleid vorm te geven.
In 2021 publiceerde ik het boek Het dorp en mijn familie, waarin ik twee eeuwen geschiedenis van mijn geboortedorp Gulpen en die van de familie Hupperts vervlecht.
Sinds oktober 2021 schrijf ik wekelijks een artikel over een historische gebeurtenis in Gulpen-Wittem voor het huis aan huis aan huisblad Gulp & Geul Journaal.
Recht en Onrecht na de Tweede Wereldoorlog
Mijn tweede boek Recht en onrecht na de Tweede Wereldoorlog, Zuid-Limburg/ Gulpen Wittem, 1944-1955 gaat over wat er in die periode is gebeurd met verdachten van collaboratie, Joden en Duitsers wonend in die gemeente.
Momenteel werk ik aan een boek over twee eeuwen Gulpener Bierbrouwerij. Dat bedrijf bestaat in 2025 tweehonderd jaar. De verwachte verschijningsdatum is september 2025.

Verhalen
Jubilea postbode en burgemeester
Eind januari 1954 waren er in een weekend twee zilveren jubilea, in Slenaken en in Gulpen. Het feest in Slenaken betrof burgemeester Leo Speetjens die
December 1944
Met Kerst 1944 was Zuid-Limburg geheel bevrijd van de Duitse bezetter. Maar in de kranten waren veel berichten te lezen over de naweeën van de
Mijnen 50 jaar later
Bijna 50 jaar geleden, op 31 december 1974, verliet de laatste kolenwagon de steenkolenmijn in de regio Heerlen-Kerkrade. Er kwam een einde aan bijna 75