Op 9 februari 1960 zitten weer miljoenen Nederlanders voor de TV om te kijken naar de live-uitzending van de finale van het Nationale Songfestival. Die vindt voor de vijfde keer plaats. Een jury met 10 leden per provincie, beslist wie de winnaar is. Zij moeten na de optredens hun uitslag telefonisch doorgeven. 1960 is een bijzonder jaar want dan bestaat de Limburgse jury uit vijf mannen en vijf vrouwen uit Gulpen, bij elkaar gekomen, in hotel-restaurant de Oude Geul. Deze jury is samengesteld door gemeentesecretaris Leclercq, die ook de voorzitter is. De leden zijn afkomstig uit ondernemerskringen, notabelen, de vrouw van de burgemeester, de uitbater van de kasteel Neubourg en een aantal middenstanders die actief zijn op muzikaal gebied.
De acht deelnemers, aan het Nederlandse songfestival, gekozen uit 340 inzendingen, voeren hun nummers twee keer uit: een keer met het Metropole orkest en één keer met een klein combo. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen op het Europese Songfestival op 29 maart in Londen. Het Limburgs Dagblad doet uitgebreid verslag van de jury bijeenkomst in Gulpen met daarbij een foto die laat zien hoe de leden van de jury voor de TV zitten met een blocnote op schoot. Zij kunnen op twee televisieschermen de uitzending goed volgen. Ook in Limburg geeft de jury de meeste stemmen aan Rudi Carrell, die royaal wint met het lied
“Wat een geluk”.
Van elke provincie gaat een afgevaardigde naar de nationale jury diegaat stemmen tijdens het Europese songfestival. Uit Gulpen is dat mevrouw Jacobse-Rhoen, de vrouw van de tandarts en dochter van de voormalige burgemeester van Vaals. Dagblad Het Vrije Volk geeft op 28 maart een korte beschrijving van alle leden van de landelijke jury maar die van mevrouw Jacobse uit Gulpen is heel kort “We kunnen u weinig vertellen van deze echtgenote van de plaatselijke tandarts. Zij wilde onder geen beding een foto van haar in Het Vrije Volk.” Zij is wars van publiciteit en daarbij is Het Vrije Volk geen katholieke krant. Reden temeer om nee te zeggen.
Volgens haar dochter was de deelname aan de landelijke jury een enorme happening voor haar moeder. Zij ontving vooraf van de NTS, de voorganger van de NOS, een dikke enveloppe met alle gegevens over de werkwijze van de jury, de namen van de andere juryleden, en naderhand nog wat foto’s van de jury zitting die plaatsvond in Bussum. Ze heeft er jarenlang nog met veel plezier over gepraat in familiekring.
Rudi Carrell werd helaas voorlaatste, hij was grieperig en kon daarom zijn nummer niet optimaal ten gehore brengen. De winnares was de Française Jacqueline Boyer met het nummer Tom Pilibi.