Over de auteur

Ik ben een mijnwerkerszoon, geboren in Gulpen in 1955. Nadat ik in 1973 naar Utrecht verhuisde om te studeren, ben ik altijd blijven terugkomen in Gulpen. Ik vind het heerlijk om daar samen met mijn vrouw te wandelen. De verbinding met mijn geboortedorp, gelegen in het midden van het Zuid-Limburgse Heuvelland is altijd sterk gebleven.

In 2008 kochten wij er een appartement, gelegen op de Kiebeukel, nog onwetend van het feit dat daar, schuin tegenover ons, de familie Hupperts de gehele negentiende eeuw had gewoond en dat ik daar later zo uitgebreid onderzoek naar zou gaan doen.

Internationaal actief, en in Gulpen

Voor mijn werk heb ik veel gereisd. Ik werkte dertien jaar bij ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib, waarvoor ik jaarlijks meerdere keren naar Zuid- en Midden-Amerika reisde. In 1993 stapte ik over naar het bedrijfsleven en ging werken bij het cosmeticabedrijf The Body Shop. Dit Engelse bedrijf was koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Na mijn vertrek bij The Body Shop in 1999, ben ik mij volledig gaan toeleggen op MVO, eerst als zelfstandige, later, als mede-eigenaar van het bedrijf The Terrace. Ik werkte onder andere voor de Gulpener Bierbrouwerij waar ik hielp het MVO- beleid vorm te geven.

In 2021 publiceerde ik het boek Het dorp en mijn familie, waarin ik twee eeuwen geschiedenis van mijn geboortedorp Gulpen en die van de familie Hupperts vervlecht.

Sinds oktober 2021 schrijf ik wekelijks een artikel over een historische gebeurtenis in Gulpen-Wittem voor het huis aan huis aan huisblad Gulp & Geul Journaal.

Recht en Onrecht na de Tweede Wereldoorlog

Mijn tweede boek Recht en onrecht na de Tweede Wereldoorlog, Zuid-Limburg/ Gulpen Wittem, 1944-1955 gaat over wat er in die periode is gebeurd met verdachten van collaboratie, Joden en Duitsers wonend in die gemeente.

Momenteel werk ik aan een boek over twee eeuwen Gulpener Bierbrouwerij. Dat bedrijf bestaat in 2025 tweehonderd jaar. De verwachte verschijningsdatum is september 2025.

Verhalen

Het trekpaard

Het paard was eeuwenlang onmisbaar in de landbouw maar na de Tweede Wereldoorlog werden de trekpaarden steeds meer vervangen door tractoren. Dat had ook gevolgen

Lees meer »

Schrijvende pater

Henri Mosmans was een pater-redemptorist uit het klooster van Wittem. Hij leefde van 1866 tot 1945 en deed veel historisch onderzoek. Daarbij kon hij gebruik

Lees meer »

Missiepaters even thuis

Uit onze gemeente trokkenvele missionarissen voor lange periodes naar verre oorden. Af en toe kwamen ze terug naar hun geboortedorp voor een vakantie, om even

Lees meer »