1825 -Gulpener- 2025
In het voorjaar van 2023 vroegen de eigenaren van Gulpener Bierbrouwerij, de familie Rutten, mij om het boek te schrijven voor hun 200-jarig jubileum in 2025.
Wat mij vanaf het begin fascineerde was de vraag: hoe overleeft een familiebrouwerij twee eeuwen lang alle grote maatschappelijke stormen?
In dit boek duik ik in het DNA van dit bedrijf dat zich kenmerkt door een aantal zeer eigenzinnige keuzes. De sleutel tot het overleven en het succes van de Gulpener Bierbrouwerij zit in vasthoudendheid – én in het durven varen van een eigen koers.
In de jaren vijftig van de vorige eeuw koos Gulpener al voor speciaalbier. En decennia geleden stapte de brouwerij over op lokaal geteelde hop en gerst en vormt duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een hoeksteen van hun beleid.
Voor dit boek kreeg ik exclusief toegang tot het bedrijfsarchief en sprak met sleutelfiguren uit het heden én verleden. Wat volgt is een boek over twee eeuwen koppige keuzes, Limburgse trots en bieren met karakter.


1825 -Gulpener- 2025
Een eigenzinnige familiebrouwerij
Het boek is alleen te verkrijgen via de webshop van Gulpener, de regionale boekhandels in Gulpen-Wittem, de Bierwinkel in het Gulpener BrouwLokaal en via de auteur.